dinsdag 26 juni 2012

Babette dinsdag 26 juni

Babette heeft een goede nacht gehad. Wij zijn ook vandaag weer vroeg richting het ziekenhuis vertrokken. Om 9.00 komen ze langs voor de gehoortest. Babette blijft lief en rustig liggen, en ze is geslaagd! We zijn blij met elk positief bericht.


Het echt goede nieuws van vandaag is de uitslag van de MRI! Omdat ze er gister niet meer aan toe waren gekomen mochten we net als 'goedmakertje' zelf de MRI scans bekijken. Er zijn geen afwijkingen te zien aan haar hersenen. Het ziet er allemaal normaal uit. Bij veel kindjes die geboren worden met een open ruggetje zijn de kleine hersenen soms iets naar beneden gezakt, wat later tot allerlei problemen kan lijden, maar ook dat is bij Babette niet het geval. Ze is echt een klein wondertje.


Dr de Jong, expert op het gebied van Spina Bifida, is erg tevreden over Babette. Er blijft een kans dat ze alsnog een drain moet, maar die kans wordt met de goede resultaten van de MRI en de echo wel een stuk kleiner geschat. Wij weten zeker dat alle positieve vibes die jullie allemaal sturen helpen!


Vandaag weer verder met het leren van het katheteriseren. Vandaag gaan we eerst nog even mee kijken en daarna mogen we zelf aan de slag. Lastige is dat de tijden waarop ze gekatheteriseerd moet worden (6.00, 12.00, 18.00 en 24.00) het voor ons moeilijk maken er vaak bij te zijn. Vanmiddag gaan we met de verpleegkundige een plan maken, maar waarschijnlijk gaan wij beiden de komende nachten 1 nacht bij Babette slapen om zo in 24 uur het 4 keer zelf te kunnen doen. Alles om haar zo snel mogelijk naar huis te laten komen.


Met Victor en Tijmen gaat het ook goed. Het is voor hen een gekke situatie dat wij er zo weinig zijn, maar de opa's en oma's zorgen om de beurt een aantal dagen voor hen bij ons thuis. Ze gaan op de dagen dat ze normaal naar de crèche gaan ook gewoon naar de crèche. Op de dagen dat ze thuis zijn komen ze altijd even naar hun kleine zusje kijken. We hadden de jongens al voorbereid dat mama en de baby even in het ziekenhuis zouden moeten blijven (ivm keizersnede), dat het nu langer duurt hebben ze niet echt door. Ze vragen wel elke ochtend of Babette er al is, ze verheugen zich om hun zusje thuis te hebben.


Met onszelf gaat het met ups en downs, het blijft een onwerkelijke situatie. We zijn super blij met alle steun die we krijgen. Het is geweldig dat iedereen zo meeleeft!1 opmerking:

  1. Ha Myrthe, ik heb de link naar je blog van Caron gekregen en ben blij om na al haar verhalen zelf te kunnen zien dat jullie kleine meisje er verdomd goed uit ziet. Wat een prachtige dochter! En wat fijn dat het nieuws vooralsnog telkens zo positief is. Houd moed en hopelijk kunnen jullie binnenkort in wat rustiger vaarwater heel erg van elkaar gaan genieten. Groet, Astrid

    BeantwoordenVerwijderen