zondag 24 juni 2012

Babette zondag 24 juni

Babette heeft weer een goede nacht gehad. Ze is af en toe wakker, soms wel eens onrustig maar dat is dan meestal als ze honger heeft. Grootste deel van de dag slaapt ze als een tevreden baby. Het is voor ons heel fijn om te merken dat ze geen pijn heeft.


Helaas bleek vanmorgen bij de controle dat haar hoofdje aan het groeien is. Het is nog niet veel en overige symptomen zijn er niet, maar het is toch slecht nieuws. We waren er natuurlijk op voorbereid dat er een grote kans was dat dit zou gaan gebeuren, maar we hoopten toch zo... We hebben nog geen arts gesproken, dus geen idee of dit al genoeg aanleiding is om de operatie voor de drain te gaan plannen. Dat zullen we morgen wel horen. Weer onzekerheid dus, we proberen maar niet te veel vooruit te denken. Morgen afwachten.


Bizar genoeg begint er al enige routine te komen in onze dagindeling. Op het moment dat we 's ochtends wakker worden bellen we eerst naar het ziekenhuis om te horen hoe de nacht is gegaan. 's Morgens ontbijten we nog even lekker met de jongens en dan vertrekken we richting het ziekenhuis. Jacques zet mij voor de deur af en parkeert de auto. Dan zijn we de hele ochtend bij Babette. Ze heeft een eigen kamertje, waar ook een bed bij staat. Myrthe probeert tussen de middag nog even te gaan liggen, dat gaat met wisselend succes. Aan het eind van de middag gaan we naar huis. De opa's en oma's zorgen dan dat we rustig met Tijmen en Victor kunnen eten. Na het eten vertrekken we weer richting het ziekenhuis. Het zijn lange dagen, maar dit voelt op dit moment het beste. Het liefst zou je jezelf in twee├źn willen delen... 


Het is heel fijn dat de verpleegkundigen hier zo geweldig zijn. Ze zijn allemaal heel lief voor Babette, maar ook voor ons. Ze weten ongelooflijk veel en je kunt alles vragen. Het is vreselijk moeilijk haar hier 's avonds achter te moeten laten, maar het is dan een troost dat er goed voor haar wordt gezorgd. De verpleegkundigen waren van de week ruzie aan het maken wie er voor Babette mag zorgen :-). Ze vinden haar allemaal een schatje, en dat is ze ook!

Zoals gezegd gebeurd er vandaag niet veel, morgen weer een spannende dag. Uitslag van de MRI, hopelijk beginnen met het katheteriseren en wellicht ook iets van duidelijkheid over of ze inderdaad de drain gaat krijgen, wanneer dan etc etc... 

Ik heb voor het eerst een jurk aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten