vrijdag 14 december 2012

Babette 14 dec- 6 maanden! Hoera!Hoera, Babette is een half jaar! Ongelooflijk, wat is de tijd voorbij gevlogen. Het gaat gelukkig echt goed met Babette. Ze is tevreden en heel vrolijk, ze lacht en kletst heel wat af. 

Grootste zorg is op dit moment nog steeds haar blaas. De resultaten van het blaasonderzoek van 30 november waren vergelijkbaar met vorige keer. Aantal positieve zaken: blaas goed gegroeid, geen reflux naar de nieren, nieren zien er helemaal goed uit, urine schoon en bij een spontane nies verliest Babette geen urine. Minder goede is dat ze haar blaas nog steeds niet zelf kan legen. Catheteriseren blijft dus het beleid. We kunnen 4 of 5 keer per dag catheteriseren. Thuis zullen we 5 keer per dag gaan doen, maar de dagen dat ze naar het KDV gaat mogen we 4 keer aanhouden. Verder gaan we haar medicijnen via haar blaas toedienen, zodat er zo min mogelijk 'rommel' in de rest van haar lichaam terecht komt. Wo zijn we naar het Sophia geweest om dat te leren, viel eigenlijk reuze mee!

De blaas is natuurlijk wel een zorg, maar gezien het vooruitzicht dat we een half jaar geleden hadden is het gewoon geweldig hoe ze het nu doet. Nog steeds geen waterhoofdje, veel kracht in haar benen en ze ontwikkelt zich als een 'normale' baby. We hebben onze draai gevonden met z'n allen. Het is heel druk, maar vooral erg leuk. De opvang van Babette verloopt erg goed, zowel met mijn tante thuis als op de crèche, het is heel fijn dat het zo voorspoedig gaat.  Dankzij alle lieve mensen om ons heen krijgen we de logistiek elke keer weer rond. De sint is ook bij ons uitgebreid langs geweest, een fantastische tijd voor het hele gezin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten