woensdag 11 juli 2012

Babette woensdag 11 juli

Babette is vandaag voor het eerst naar het consultatiebureau geweest. Ze groeit goed! Al 4500 gram en 55 cm, beiden iets boven gemiddeld. Ook de hoofdomtrek is net iets boven gemiddeld, allemaal prima in verhouding dus. De consultatiebureau arts vond dat ze het goed doet, en dat de wond goed geneest. Het was wel bijzonder om te horen dat zij alleen van jaren geleden zich een kindje met spina bifida kon herinneren, het komt echt nog maar heel weinig voor.

De kinderfysiotherapeut is vandaag ook voor het eerst hier thuis geweest. Een mevrouw met veel verstand van zaken, erg plezierig. In het begin zal ze elke week komen, daarna gaan we kijken hoe vaak zinvol is. Zij zal als het goed is Babette wel de komende jaren gaan begeleiden dus dat is heel fijn. Haar eerste observaties waren dat ze Babette heel sterk vindt, dat ze veel kracht in haar beentjes heeft en de gewrichten goed aangelegd lijken te zijn. Enige is wel dat ze dacht dat haar rechtervoetje iets minder stevig is dan de ander, maar dat zou nog een momentopname kunnen zijn, en hoeft verder ook niets te zeggen over mogelijke ontwikkelingen in de toekomst. We zijn erg blij dat we zo goed begeleid worden, maar aan de andere kant is het toch ook elke keer weer een confrontatie met het feit dat ze met een open ruggetje is geboren. 

3 augustus staat het 'plasonderzoek' gepland, als het goed is krijgen we die dag dan ook direct de uitslag. We hopen van harte dat de resultaten positief zullen zijn, en dat het aantal keer dat ze per dag gekatheteriseerd moet worden minder zal zijn dan de huidige 4 keer per dag. Verder staan er de komende periode geen onderzoeken te wachten, dus dat is heel fijn.

We hebben al een aardig ritme gevonden met z'n vijven. Babette slaapt veel en eet goed, het is een lief en rustig meisje. De jongens zoeken af en toe wel de grenzen op, maar zijn over het algemeen erg lief. Tijmen wordt maandag 4, dus dat gaan we komend weekend vieren. We gaan er een leuk feestje van maken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten